вівторок, 5 лютого 2019 р.

Інтернет-центр Буської бібліотеки про історію УГА та її летунів


5 лютого виповнюється 100 років з дня трагічної загибелі від розриву бомби авіаційної старшини летунського відділу Української Галицької Армії.
Літератури на цю тему, на жаль, недостатньо для того, щоб чинити ідеологічний вплив на найширші маси нашого суспільства. Досі вона доступна переважно в читальних залах Західної  України. Водночас переважна частина користувачів інформації читає книги з мережі  Інтернет.  Тому в Інтернет-центрі та пункті Європейської інформації Буської бібліотеки вирішили подати пожовклі сторінки цієї історії на віртуальному стелажі.
Ось перед вами унікальне видання, яке не можна взяти в руки, понюхати, покласти на поличку, сховати у музейну шафу. Однак, його можна і треба читати кожному українському патріоту:
Українська Галицька Армія
Автор: Шанковський Л. Місце видання: Львів. Видавництво: Наукове товариство імені Шевченка. Кількість сторінок: 397.

Незважаючи на історичну короткочасність існування (неповних два роки), Українська Галицька Армія була унікальним мілітарним та національним феноменом, який з подивом сприймається як особливе явище воєнної історії наших визвольних змагань, та українського збройного чину.



Для зручності наших читачів нижче подаємо скріни сторінок 289-291, які стосуються історії летунів УГА:






Методист Буської ЦРБ ім.І.Котляревського Марія Литвин


Немає коментарів: