четвер, 26 березня 2020 р.

Офлайн захід не відбувся




Ще 29 грудня 2019 року, Національним медичним університетом імені О.О.Богомольця було оголошено


Академічний LEAP Воркшоп у рамках Мережі Жан Моне (26 – 27.03.2020, м. Львів)

Національний Еразмус+ Офіс в Україні (НЕО в Україні) запрошує долучитися до Академічного LEAP Воркшопу у рамках Мережі Жана Моне, метою якого є обговорення експертним середовищем релевантних аспектів викладання євроінтеграційної тематики у різних державах, зокрема в Україні, та стати майданчиком для рефлексій щодо сучасних освітніх трендів у сфері Європейських студій.
Дата проведення: 26-27 березня 2020 р.
Місце проведення: Львівський національний університет імені Івана Франка
Серед запрошених дослідників у воркшопі братимуть участь представники академічної спільноти як з країн-членів ЄС, так і з країн-кандидатів та країн-сусідів ЄС. До участі у воркшопі запрошуються аспіранти, викладачі та науковці – представники усіх академічних дисциплін та усі, хто цікавиться проблематикою викладання Європейських студій. Особливо заохочуємо до участі усіх, хто є чи був залучений у різні роки до реалізації проектів у рамках Програми імені Жана Моне Еразмус+ в Україні для презентації свого освітнього доробку у сфері Європейських студій.
Робочі мови воркшопу: англійська й українська. Особливо вітаємо доповіді, що підготовлені англійською мовою.
Відібрані англомовні доповіді будуть надруковані у спеціальному номері міжнародного академічного журналу з високим імпакт-фактором, який спільно готують учасники Мережі Жана Моне. З цією метою у рамках воркшопу відбудеться окрема сесія, де буде обговорено деталі.
За бажанням авторів доповіді представлені на воркшопі можуть бути також опубліковані в Українському Щорічнику з Європейських Інтеграційних Студій.
Участь у воркшопі – безкоштовна. Організатори також забезпечать проживання, обід та звичайно львівську каву.
Учасники воркшопу отримають сертифікат про участь у міжнародному воркшопі у рамках Мережі Жана Моне програми Еразмус+.
Умови участі: надіслати до 9 лютого 2020 р. короткий виклад пропонованої теми доповіді (до 250 слів) на е-mail: jm.workshop2020@gmail.com
Результати відбору будуть оголошені до 14 лютого 2020 р.
Інформація про логістику буде надана відібраними учасникам згодом. Від учасників очікується більш розгорнутий виклад виступу до 16 березня 2020 року.
За додатковою інформацією просимо звертатись: jm.workshop2020@gmail.com

  ПЄІ Буської бібліотеки підготував доповідь

 


Шановні колеги !
Надсилаю вам доповідь на воркшоп у Львові
З повагою, Марія Литвин, координаторка ПЄІ при Буській ЦРБ
Про використання краєзнавчих розвідок у процесі викладання Європейських студій (досвід LEAP- Інтернет-центру і пункту Європейської інформації Буської ЦРБ імені Івана Котляревського)
Діючи в рамках проектів «Організація доступу бібліотек до мережі Інтернет» ( Фонд Сороса, 1998-2000рр.) та   «Інтернет  для читачів публічних бібліотек (LEAP)» (Посольства США в Україні,2001-2010рр.), Інтернет-центр Буської бібліотеки допоміг місцевій громаді швидко інтегруватись у відкрите суспільство і добився  істотних результатів у викладанні американістики.
У середині 2000 років, після приєднання низки країн Східної Європи до ЄС в прикордонних з ЄС регіонах України, які до Другої Світової війни не належали СРСР, проявилась тенденція до відновлення старих соціально-економічних зв’язків. До Інтернет-центру з численними запитами краєзнавчого характеру звертались  колишні мешканці Буська, які опинились у країнах ЄС. Так виник міжнародний проект «Візит на батьківщину предків».
 У 2016 році на базі Інтернет-центру в рамках проекту УБА «Все про Європу» за програмою ЄС Жан Моне створено пункт Європейської інформації (ПЄІ). У процесі вивчення Європейських Студій  був використаний інтерес до спільної  історії.
Про методику «занурення у локальну історію», як вона допомагає активізувати пізнавальну діяльність, про те, як  у спільному минулому можна знайти відповіді на сучасні питання, дізнаєтесь на воркшопі, якщо ця доповідь буде допущена в його розклад.  Автор має досвід участі в подібних форумах тут   Матеріал буде проілюстровано переконливими фактами у фото відео та публікаціях у ЗМІ.
Зокрема, ви побачите як ПЄІ у Буській бібліотеці відкриває громадянин ЄС Тадеуш Цвен, як виглядає коридор у майбутнє, як активізується громада довкола шведського світу палацу Бадені, як на інтеграцію ЄС працює фонд, 400 років тому заснований громадою Буська.


About the use of local lore in the process of teaching European Studies (experience of the LEAPInternet Center and the European Information Point of the Ivan Kotlyarevsky Busk CRB)
By operating within the framework of Projects on Organizing Library Access to the Internet (Soros Foundation, 1998-2000) and Internet for Readers of Public Libraries (LEAP) (US Embassy in Ukraine, 2001-2010), the Busk Library Internet Center has helped the local community quickly integrated into the open society and achieved significant results in teaching Americanism.
In the mid-2000s, following the accession of a number of Eastern European countries to the EU in the border regions of Ukraine that did not belong to the USSR before World War II, there was a tendency to restore old socio-economic ties. Former residents of Busk who have found themselves in EU countries have been contacted by the Internet center with numerous requests for local lore. This is how the international project "Visit to the Motherland of Ancestors" was born.
In 2016, a European Information Point (EIP) was created on the basis of the Internet Center within the framework of the UBA project "All About Europe" by Jean Monnet. In the process of studying European Studies, an interest in the common history was used.
About the method of "immersion in local history", how it helps to activate cognitive activities, how the common past can be found answers to contemporary questions, find out at the workshop if this report is included in his schedule. The author has experience in participating in similar forums. The material will be illustrated by compelling facts in photo videos and media publications.
In particular, you will see how PEI at the Busk Library is opened by EU citizen Tadeusz Zwen, what the corridor looks like in the future, how the community around the Swedish world of Baden Palace becomes more active, how a fund founded 400 years ago by the Busk community works for EU integration.

Та на жаль, цьому заходу на заваді став корона-вірус.
Отож, майбутнє за онлайн заходами.

РЕДКОЛЕГІЯ БЛОГУ

Немає коментарів: