суботу, 27 червня 2020 р.

Нагорода з Європейського Союзу найшла у Буську свою власницю

Щороку Європейський Союз у рамках тижня сталої енергії проводить цікаві фотоконкурси з метою популяризації зеленої енергетики і екологічного розвитку. 

Так було і цьогоріч – незважаючи на пандемію COVID-19 координаторка Пункту Європейської інформації у Буську Марія Литвин – просто описала свою дистанційну роботу в домашньому «зеленому офісі» та виклала справжні фото феноменального цвітіння китайської троянди у період з 16 квітня до 22 червня.

 Вона розповіла, що доглядає за «зеленим офісом» в бібліотеці, пожартувавши, що для цього їй не завадив би головний приз – електроскутер.

«Мені вкрай, як потрібен електроскутер для поїздок з дому на роботу. Це можуть зрозуміти кактуси, китайські троянди, зелені індикатори роутерів, що забезпечують вільну зону WI-FI довкола Пункту Європейської інформації при Буській районній бібліотеці….», – написала у соцмережі Марія Литвин. 

 
Виконавши всі умови турніру – стало відомо про перемогу, за третє місце – дістався сонячний павербанк для підзарядки мобільних гаджетів. Це вже другий виграний павербанк.
Пані Марія має мрію освітити сонячною міні-електростанцією темний коридор районної бібліотеки.
Довідка: Наприкінці травня 2016 року на базі центральної районної бібліотеки ім. І. Котляревського за підтримки програми ЄС «Еразмус +» (Жан Моне) відбулося урочисте відкриття Пункту європейської інформації (Пункт ЄІ), де бущани мають можливість отримати друковані матеріали з питань європейської історії та планів на перспективу, мати доступ до інформаційних ресурсів ЄС за допомогою мережі Інтернет, отримувати в зручний для себе час консультації з питань європейської інтеграції. Нагадаємо, у листопаді 2015 року УБА оголосила конкурс на участь у проекті. Заявки подали 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році було створено пункти європейської інформації. Перемогу Буській бібліотеці забезпечила заявка ГО «ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК» з метою відновити діяльність Європейської організації міст-лелек (ESCO). До послуг відвідувачів Пункту діє інформаційна зона, що включає такі підрозділи: «Європейський Союз: історія розвитку», «Україна-ЄС: реалії та перспективи», «НАТО – безпека через партнерство». У Пункті створено папки-накопичувачі: документи з питань європейської інтеграції; відгуки про роботу ПЕІ.
Богдан ЛИТВИН, керівник інтернет-центру Буської бібліотеки

Немає коментарів: