понеділок, 25 січня 2021 р.

Міжнародна конференція «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики» (День 1)

 Під час локдауну працівники Інтернет-центру Буської бібліотеки постійно беруть участь дистанційно у вебінарах, квестах, конкурсах, онлайн-платформах е-демократії.

У Інтернет-центрі на столі чергового бібліографа, на першому місці серед методичних розробок в паперовому варіанті 10 років лежить навчально-методичний посібник "Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у всесвітній мережі". Виданий  Міністерством освіти і науки, молоді та спортуУкраїни, автори Кочарян А.Б., Ганущина Н.І., Київ-2011.


 

Під час коронавірусної пандемії Інтернет-центр першим втілює у життя безпрециндентні заходи безпеки, що необхідні для здоров'я наших громадян (зокрема дітей), цифрову нерівність населення, а саме спроможність бібліотек на стале та успішне життя "в цифрі".

Сьогодні ділимося досвідом з колегами. Вашій увазі короткий опис та відеофрагменти міжнародної конференції "Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики" (День 1). У день перший було прослухано лекції та дискусії з окреслення сучасних небезпек Інтернету та способів боротьби з ними у світі. Обговорювалася роль індустрії у побудові безпечнішого  онлайн-простору в Україні, захист дітей, поради батькам щодо безпеки дітей в Інтернеті, а також сексуальне насильство в цифровому середовищі.


 

Підписалося 3,95 тис. користувачів

 



Досвід участі у цій події став для нас цінним, а ідеї, які висловлювали колеги, нададуть нам наснаги для участі у нових проєктах у сфері онлайн-безпеки.

Для зручності перегляду нам зібрали окремі відео виступів у плейлисти на YouTube-каналі Міністерства цифрової трансформації, щоб ми завжди могли повернутися до матеріалів, які цікаві нам найбільше. 

Виступи 1-го дня ➡️ https://cutt.ly/njS95is

Виступи 2-го дня ➡️ https://cutt.ly/NjS3rR1

Повна трансляція 1-го дня 👉 https://youtu.be/1RkEVa6S2uc

Повна трансляція 2-го дня 👉 https://youtu.be/5UuL48nl30g




Нагадаємо, що 28 січня відзначається Міжнародний день безпеки даних. З цієї нагоди пропонуємо вам скористатися брендовими зображеннями конференції для соцмереж, щоб привернути увагу ваших підписників до питань кібербезпеки 

➡️ https://cutt.ly/9jJRhvd




Презентації до виступів спікерів 👉 https://cutt.ly/qjJR4VC

Рекомендації щодо безпеки дітей онлайн від Міжнародного союзу електрозв’язку 👉 https://cutt.ly/ejJTa83

Безкоштовні освітні серіали на порталі Дія.Цифрова освіта 

👉 https://osvita.diia.gov.ua

Дякуємо за те, що поділяєте нашу місію!
До зустрічі у нових проєктах!

З побажаннями гарного дня,

Команда Мінцифри

Додаткові матеріали

Вітаємо учасників міжнародної конференції «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики»  

.

 

 Марія Литвин, методистка Буської РЦБС

Немає коментарів: