середу, 14 квітня 2021 р.

Українська мова онлайн для дітей. Мова скретч і книги.

Освіта сьогодні — одна з найбільш розвинених галузей. Глобальна комп'ютеризація зробила у неї величезний внесок. Знання алгоритмів, навички роботи з різноманітними програмами і технікою тепер потрібні усім, а не тільки програмістам.

Технологічний бум XXI століття призвів до того, що більшість методів навчання молодого покоління застаріли і втратили актуальність. Наприклад, зубріння дат, формул і правил, які тепер завжди під рукою в смартфоні.



А що ж стало важливим? Дітей потрібно вчити мислити і вчити вчитися. Ці навички допомагають аналізувати інформацію: що правдиво і актуально, а що застаріло і недостовірно. А також вміти отримувати знання не тільки зі шкільних підручників, а й на практиці з інших джерел.
  

Розвивати мислення можна за допомогою книг, онлайн-курсів і навіть ігор. Ми пропонуємо поєднати книгу і гру. Серія «Програмування для дітей» навчить школярів основам програмування і алгоритмізації. Діти зможуть створювати проєкти за допомогою спеціально розробленої мови Скретч.


 Діти зможуть створювати проєкти за допомогою спеціально розробленої мови Скретч.

У кожній книзі — по 6 проєктів. Під час роботи діти будуть використовувати унікальних персонажів і локації, а також зможуть перевірити свої вміння у фінальних завданнях.
 

Після проходження всіх уроків можна перейти до створення власних міні-ігор і анімацій, спираючись на зразки з книг. А в майбутньому, якщо буде цікаво, спробувати себе в написанні коду однією з популярних мов програмування.
 

Фішки серії:

• Покрокові інструкції створення міні-ігор і анімацій мовою програмування Скретч.

• Унікальні об'єкти.

• Навчання основам програмування на практиці.

Мільйони дітей по всьому світу вже програмують за допомогою SCRATCH/СКРЕТЧ і навіть діляться своїми навичками із іншими. Ось, до прикладу відео (український переклад,  оригінальне відео тут: here: https://youtu.be/BdBV-Cy9fNg)  від zakUak

Як зробити ПЕРШУ власну гру у SCRATCH/СКРЕТЧІ 

А на цьому сайті можна програмувати свої власні інтерактивні історії, ігри, анімацію — і поділитися своїми творами з іншими членами інтернет-спільноти.

Скретч допомагає дітям вчитися мислити творчо, міркувати системно і працювати спільно, а також - це справжнє задоволення! 

 

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки посилаючись на https://bookmints.com.ua/projects/Programuvannia_za_dopomogoyu_SCRATCH_%28seria_knyg_vydavnictvo_Ranok%29


Немає коментарів: