понеділок, 12 липня 2021 р.

Онлайн-зустріч «Партнерство заради державної мови»


 

На e-mail Інтернет-центру КЗ "Буська публічна бібліотека" для членкині УБА Марії Литвин надійшло таке запрошення взяти участь у онлайн-зустрічі «Партнерство заради державної мови»:

ВГО Українська бібліотечна асоціація та Національна комісія зі стандартів державної мови запрошує усіх зацікавлених керівників та працівників бібліотек стати учасником онлайн-зустрічі «Партнерство заради державної мови», що відбудеться 8 липня 2021 р. об 11.00 на платформі Zoom. Зустріч також транслюватиметься на сторінці Української бібліотечної асоціації в мережі Facebook https://www.facebook.com/ula.org.ua/

На зустрічі обговорюватиметься співпраця у контексті нещодавнього підписання Меморандуму про партнерство між нашими організаціями.  https://ula.org.ua/news/4838-pidpysano-memorandum-pro-spivpratsiu-mizh-ukrainskoiu-bibliotechnoiu-asotsiatsiieiu-ta-natsionalnoiu-komisiieiu-zi-standartiv-derzhavnoi-movy

Учасники зустрічі дізнаються про можливості створення на базі бібліотек майданчиків для іспитів на рівень володіння державною мовою в усіх регіонах України, процедуру проведення іспиту, ознайомляться з роботою іспитової системи.

Доповідачі:

Голова Комісії Орися Демська, 

Член Комісії Ілля Данилюк  ‒ ознайомить із роботою іспитової системи,

Керівник апарату Комісії Катерина Журба ‒ поінформує про умови співпраці та організацію роботи бібліотек як іспитових майданчиків.

 


Модераторка:

Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, директорка Науково-технічної бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського Оксана Бруй.

 

Реєстрація для участі у заході: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc162LQbt9tbEB2ocZUxOjWXyra5toGi3uwtPmWZqXsWJFBQ/viewform

Впевнені, що надання чіткого алгоритму створення іспитових аудиторій у бібліотеках істотно допоможе у розбудові інфраструктури для зручного складання загальнонаціонального іспиту на рівень володіння державною мовою, зміцнить партнерські відносини між Національною комісією зі стандартів державної мови та Українською бібліотечною асоціацією.

 

Детальніше про онлайн-зустріч читайте з FACEBOOK

🔥Чудова новина! У бібліотеках буде створено Пункти складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою!!!
💥То ж запрошуємо бібліотеки долучитися до розвитку української мови та відкрити на своїй базі такий Пункт!
❗Щоб відкрити Пункт, бібліотека повинна мати відповідні приміщення та обладнані комп’ютеризовані іспитові робочі місця з доступом до інтернету (детальні вимоги - нижче), а також бібліотекаря або бібліотекарів, готових бути інструкторами під час іспитування.
Усі інструктори попередньо пройдуть навчання, про що буде повідомлено додатково.
👉Заповнити форму заявки https://cutt.ly/vmWSdRI
❗Технічні вимоги до Пункту складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою
✔️Вимоги до апаратного забезпечення для тестового іспитування:
‒ двоядерний процесор з тактовою частотою від 2 Гц,
‒ оперативна пам'ять від 4 Гб,
‒ гарнітура або окремо стереонавушники з мікрофоном,
‒ вебкамера – вбудована або під'єднана через USB, мінімальна роздільна здатність HD (1280 x 720),
‒ дисплей – від 17 дюймів,
‒ під'єднання до інтернету – широкосмугове дротове або бездротове (3G або 4G/LTE) з пропускною здатністю від 1,2 мбіт/с.
✔️Вимоги до програмного забезпечення:
‒ операційна система: Windows 7/8/10; macOS X 10.10 або новіша; Ubuntu 14.04
або новіша, Red Hat Enterprise Linux 6.4 або новіша й подібні (Mint, CentOS,
Fedora тощо),
‒ браузер: Edge 90 або новіша, Firefox 78 або новіша, Chrome 90 або новіша;
Mac: Safari 7 або новіша, Firefox 78 або новіша, Chrome 90 або новіша; Linux:
Firefox 78 або новіша, Chrome 90 або новіша.
✔️Вимоги до приміщення:
- комп’ютерний клас (чи аудиторія з комп’ютерами),
- приміщення оснащено камерою (камерами) відеоспостереження для забезпечення доброчесності та рівних умов іспитування для претендентів (бажано).
❗З 16 липня 2021 року такі іспити почнуть складати особи, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків, зокрема, державні службовці, керівники закладів освіти всіх форм власності.
❗Детальніше про іспити на визначення рівня володіння державною мовою на сайті Комісії https://cutt.ly/1mWSBOV
🦘Як буде організовано поцес? Про це сьогодні йшлося на зустрічі із представниками Національна комісія зі стандартів державної мови. Трансляцію можна переглянути на нашій сторінці.
🙋Маєте питання? На них відповість головний спеціаліст відділу аналітично-організаційної роботи Національної комісії зі стандартів державної мови Дар’я Марусова: d.marusova@mova.gov.ua, тел. (044) 235-00-42.
🤝Долучайтесь до створення мережі Пунктів складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою та формуйте інтелектуальний осередок у своїх спільнотах!
🤗Розвиваймо та плекаймо українську мову!


Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") при Інтернет-центрі Буської бібліотеки

Немає коментарів: