вівторок, 17 серпня 2021 р.

УВАГА! Стартує марафон «Наша незалежність»

Всеукраїнський  культурно - освітній марафон «Наша незалежність»  (далі – Марафон) проводиться в рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України та має на меті забезпечити поширення історичних фактів та матеріалів, що є знаковими  та визначними для становлення незалежності України. Охоплення Марафоном усієї території України дасть змогу забезпечити відродження історичних фактів окремих регіонів, а поширення інформації у соціальних мережах – підвищити зацікавленість більшого кола осіб.

Концепція заходу передбачає збір та оприлюднення матеріалів (фото, відео, документи, інформація з газет, історії очевидців тощо), що є знаковими для здобуття та встановлення української незалежності та визначними у певному регіоні. Відповідна інформація публікується на сторінках у соціальних мережах та офіційних веб-сайтах під єдиними запропонованими хештегами #Наша_незалежність #Марафон_30 та ідентифікаційними елементами  із закликом долучитися до поширення матеріалів усіх охочих та передати естафету іншім установам.

Учасниками Марафону є усі охочі. 

Марафон проводитиметься у період з 10 по 24 серпня та розпочнеться з повідомлення Мінрегіону 10 серпня (старт естафети). 

 Цієї спекотної недільної днини, працівники Інтернет-центру Буської бібліотеки, низько вклонилися першому обеліску борцям за Незалежність в Буську. 


Розташований він в урочищі Клинці на східній стороні Буська.

Про родину Мигаль-Бойко, яка наближала незалежність на теренах Бузеччини прогляньте короткий відеоролик



Поза камерою 91- річний Степан Давидовський (очевидець, якого уже немає в живих 5 років) розповів про геройську смерть у бункері на Клинцях (19-річного Михайла Бойка) брата матері Іванки Мигаль.

На східній околиці Буська (в урочищі Клинці) є два монументи борцям полеглим за волю України у сорокових роках двадцятого століття. Перший - на початку Клинців.

На горизонті справа колись стояла домівка Бойків-Мигаль


У списку полеглих Бойко Михайло

 

Другий монумент за Клинцями - на місці загибелі (знищеної енкаведистами криївки)

 


Напис свідчить, що саме тут геройськи загинув Бойко Михайло та інші борці за незалежність України на теренгах Бущини.

 

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки

 

Немає коментарів: