неділю, 9 квітня 2023 р.

Увага проєкт 🇵🇱🇺🇦"Польська полиця в Україні"

 

 🇵🇱🇺🇦"Польська полиця в Україні" — поповнення фондів українських бібліотек.

Запрошуємо українські бібліотеки взяти участь у пілотному проєкті "Польська полиця в Україні", який ініціювали Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego(МКіНС РП) і Міністерство культури та інформаційної політики України.


 Проєкт реалізовуватиметься Instytut Książki в Польщі на кошти, виділені на цю мету МКіНС РП, у співпраці з Українським інститутом книги, який виконує свою частину роботи безоплатно. У разі успішної реалізації проєкт буде мультиплікований.

У межах проєкту "Польська полиця в Україні" у 2023 році публічні бібліотеки України, які зголосяться й подадуть заявку, будуть безплатно забезпечені виданнями книжок польських авторів, перекладених українською мовою 📚

🎁Кожна з бібліотек — учасниць проєкту отримає комплект із 10-15 нових книжок для створення книжкової полиці польської літератури у своїй бібліотеці.

‼️Щоб узяти участь у проєкті, бібліотеки мають бути готові виконати наступні зобов'язання:
📌Заповнити анкету 👉 https://cutt.ly/s7kl7kD
📌Створити в бібліотеці окрему поличку польської літератури в межах проєкту "Польська полиця в Україні" з інформативним банером чи/або плакатом та логотипом (буде надано УІК).
📌Надати у визначений УІК термін звітну фотодокументацію (фотозвіт):
📎 Обов'язково: фото наповненої і оформленої полички з книгами.
📎 Вітається: фото проведених заходів з популяризації читання з використанням наданих в межах проєкту книжок.
📅Бібліотека, яка готова взяти участь у проєкті та погоджується із визначеними умовами участі, має заповнити анкету до 17 квітня 2023 року.
Книжки польських авторів українською мовою в межах проєкту будуть видані українськими видавцями на кошти гранту, наданого їм Інститутом книги в Польщі (IK PL).
У бібліотеки, що беруть участь у проєкті, книжки будуть надіслані орієнтовно у жовтні — листопаді 2023 року.
💻З додатковими запитаннями звертайтеся за адресою: pbf@ubi.org.ua
З нетепрінням чекаємо на ваші зголошення ❤️

 

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ "Буська публічна бібліотека" посилаючись на Facebook

 

Читайте також:

«Книги Якова» в подарунок  

Європейське Різдво у бібліотеці  

Бібліотечна звітність про міжнародне культурне співробітництво  

До Всесвітнього дня бібліотек та дня міста Буська  

Немає коментарів: