четвер, 27 липня 2023 р.

Святкуємо Державність України

 Державність… Коли вимовляємо це слово, то згадуємо перш за все часи, коли Володимир Великий об’єднав Київську Русь Християнською  вірою, а омофором  Божої Матері благословив нашу Державу на видатні історичні досягнення.


Сьогодні, в День Української Державності проходять урочисті академії, народні віча, читацькі конференції, обговорення книг, зібрання тих, хто у воєнні лихоліття жертвував своїм життям за суверенітет нашої Батьківщини.

Книжкова виставка в читальному залі Буської міської бібліотеки.

З великою відвагою і мужністю відстоюють нашу Державність Збройні сили України в боротьбі з божевільним агресором РФ.

Нині, вдячні потомки йдуть до Ясенова, щоб віддати шану полеглим воїнам з дивізії «Галичина», згадують мужність учасників національно-визвольних змагань, тих, які  віддали своє життя в тюрмах Сибіру, Магадану, Воркути тощо.



А на початку серпня, люди доброї волі продовжують святкування на горі Маркіяна Шашкевича, де віддають шану великому патріоту і сподвижнику Української Державності, який своїм Божим служінням стверджував свободу і єдність українського народу.



Цей матеріал підготував  БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки

 

Читайте також : 

До Дня Української Державності Буськ 2022

Колективний літопис місцевого майдану Незалежності створюють у Інтернет-центрі Буської бібліотеки 

 

 

Немає коментарів: