пʼятницю, 12 червня 2015 р.

ТРИВАЄ АКЦІЯ «ПОДАРУЙ БІБЛІОТЕЦІ КНИГУ»


Сьогодні  сільській бібліотеці, аби бути сучасним закладом та відповідати вимогам часу, бракує нових книг. За Державними програмами поповнення бібліотечних фондів, на жаль, надходить мізерна кількість літератури, а запити у читачів вибагливі. Тому працівники Красненської селищної  бібліотеки ім. І. Тиктора разом з ініціатором акції  «Подаруй бібліотеці книгу», головою молодіжного клубу «Сучасник», який діє при бібліотеці,  Олексієм Мировським, звернулися  до книжкових видавництв, а також установ і організацій з проханням допомогти у поповненні фонду бібліотеки новою літературою. Уже станом на сьогодні відгукнулося чимало охочих допомогти. Серед них - Львівська філармонія, «Укрзалізниця», театри  та університети України,  а також багато книжкових видавництв з різних куточків нашої держави («Папуга», «Алерта», «Стилос» та інші). Сьогодні бібліотека уже отримала кілька десятків цікавих книг для різних категорій користувачів, але їх надходження триває!
 
 
Серед багатьох подарованих видань хотілося б звернути увагу на такі книги: Василь Франко «Спомини» (до 100-річчя заснування легіону УСС), о. Ігор Цар «Степан Навроцький – жертва за волю України» (розповідає про стигматика Степана Навроцького, який похований у с.Ракобовти Буського району), Олексій Мировський «Вступ до музикознавства та коротка історія української музики» (подарована автором – земляком з Красного), а також книга «Перша колія», яка була видана до 150-річчя Львівської залізниці і відображає шлях її становлення і розвитку від зародження до сьогодення.
Селище Красне відоме своїми видатними особистостями, серед яких галицький видавець Іван Тиктор та Останній Головнокомандувач УПА Василь Кук . На  їх батьківщину щорічно приїжджає багато гостей. Оскільки бібліотека знаходиться в одному приміщенні з місцевим історико-краєзнавчим музеєм, усі відвідувачі з цікавістю заходять у книгозбірню, аби довідатись більше про історію нашого краю. До прикладу, останні схвальні відгуки на адресу бібліотеки працівники отримали від голови Київської обласної організації Спілки офіцерів України Шапочука П. В. і чатового 15-ї сотні Майдану Березяка Б. Ф., які відвідали книгозбірню у рамках святкування Дня героїв – борців за волю України. Великий інтерес викликають, зокрема, книги, подаровані нам з приватної бібліотеки Василя Кука.
Колектив Красненської книгозбірні щиро вдячний усім благодійникам, які відгукнулися на нашу акцію  та подарували чудові книги для читачів. Тішить те, що у нашу неспокійну добу є багато небайдужих людей, котрі розуміють що, культура, і книга, зокрема, посідає одне з чільних місць у системі розвитку суспільства і формування національної свідомості, що соціальний поступ неможливий без духовного прогресу, який спирається на культурну самобутність народу. Бібліотекарі запрошують усіх охочих відвідати книгозбірню, адже можемо їм запропонувати вдосталь нових цікавих книг, які здатні задовільнити різні смаки та вподобання читачів!
 
 
Надія Тарнавчик, завідувачка Красненської селищної бібліотеки ім.І.Тиктора

   

 


 


 

Немає коментарів: