пʼятницю, 8 квітня 2016 р.

Мешканці Буська провели інтерактивну зустріч з новою поліцією

Сьогодні, 8 квітня 2016 року, в читальній залі Буської центральної районної бібліотеки ім.І.Котляревського відбувся інтерактивний захід «Моя нова поліція у Буську», участь у якому взяли бібліотекарі, службовці, краєзнавці, журналісти і навіть активні мешканці поважного віку.  У межах проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка   реформи Національної поліції» його провела керівник ГО «ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК», методист Буської бібліотеки Марія Литвин. Крім численних технічних інновацій: великий  монітор для презентацій, анонс події у соціальній мережі ФЕЙСБУК і на сайті міської громади https://sites.google.com/site/townbusk/ , пряма трансляція через канал YOUTUBE, демонстрація відеофрагментів з  телепередач  про життя міста, цей захід вирізнявся з поміж інших можливістю безпосереднього спілкування мешканців міста з заступником начальника Буського відділення поліції Кам’янка-Бузького ВП ГУНП у Львівській області  – керівником патрульної поліції підполковником поліції Глогушем Михайлом  Петровичем.

Учасники заходу вивчили основні положення «Закону про національну поліцію», права та обов’язки патрульної поліції, побували у  ролі поліцейського і затриманого, порушили питання громадської охорони правопорядку в сучасній криміногенній обстановці. Керівник ГО «ТОВАРИСТВО «БУЖАНИ»» Зіновій Павлик зробив віртуальну подорож  в старих світлинах у  правоохоронну  систему міста за часів Польщі та Австрії. Присутні послухали пісні про поліцію і домовились про співпрацю в майбутньому.

Проект «Моя нова поліція: громадська підтримка   реформи Національної поліції» підтримується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) Міністерством внутрішніх справ України, Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) , Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності держдепартаменту США (INL). Попередньо було проведено тренінги у містах-учасниках: Києві, Львові, Одесі, Миколаїві, Харкові, Дніпропетровську.

  Відеосюжет прогляньте нижче

Немає коментарів: