четвер, 20 липня 2017 р.

Роману Михайловичу Бучко 85 років

20 липня 2017 року виповнюється 85 років від дня народження  найактивнішого і найповажнішого читача Буської ЦРБ ім.І.Котляревського Романа Михайловича Бучка. Бущани та мешканці села Яблунівка знають його також як педагога, бібліотекаря і автора численних поетичних та краєзнавчих доробків.  Він - постійний дописувач часопису "Воля народу", учасник виступів на Буському радіо, власник великої домашньої бібліотеки. Цікавиться вихованням дітей, природою, суспільно-політичними процесами у нашій країні й всі свої переживання переливає в художнє та публіцистичне слово-звернення.
Читає сам і прагне залучити до читання всіх, навіть малечу. Для цього використовує ІТ-технології, щоб звернутись до сучасного просунутого читача.





Разом з композитором Іваном Баком є автором гімну міста Буська.




Це завдяки його наполегливості світ побачили перші два Вісники Буської гімназії ім.Є.Петрушевича, книга про історію села Яблунівки на сучасний лад перейменовані вулиці нашого міста.
Спробував себе і у короткометражному відео, яке зайняло призове місце на фестивалі до 150-річчя Андрея Шептицького.

 

 А ще у молоді роки дружив зі спортом і досі не розлучається з велосипедом. Кожного року в першу неділю серпня він піднімається на Маркіянову  Білу Гору, щоб вклонитись величі великого поета.

На життєвому шляху пана Романа було чимало випробувань, подолати які допомогла віри в Бога. У 1947 був репресованим у ході операції Вісла.  




"З лікарняної палати" та "Молімося Богу" - ці дві збірки 2012 і 2008 років є проникливою ілюстрацією його переживань.

А сьогодні Роману Михайловичу 85 років

 


Богдан Литвин, інженер-бібліотекар Буської РЦБС

Немає коментарів: