четвер, 6 липня 2017 р.

Бібліокафе: французькі тістечка з ароматом італійської кави до ювілею Іванки Мигаль

Чергове засідання літературного кафе "Книжкові смаколики", створеного винахідливими бущанськими бібліотекарями кілька місяців тому, на цей раз було приурочене ювілею знатної  землячки, примадонни Метрополітен і Канадіан опери Іванки Мигаль.

Господарі свята пригощали відвідувачів французькими тістечками від сестри знаменитості - Надії Мигаль, яка в травні відвідала отчий край і теж побувала в бібліотеці. 


У повітрі витав запах смачної італійської кави, котру передала з Апенін разом з прапором Італії для креативного проекту Зеновія Шмигановська.

Отож, в атмосфері довіри й затишку, серед книг, сучасних гаджетів, сполучених з усім світом через безкоштовну вільну зону WI-FI, потекла некваплива розмова.
Наші кореспонденти зафіксували миттєвості цієї події у серії фото та відеоматеріалів, поданих нижче:

                        Ведучі свята - Галина Гораль та Леся Вовк

Серед запрошених працівники відділу культури тв туризму (фото внизу)

відеожурналіст Мирослав Тимчишин, пісняр-композитор Іван Бак

                Підсумковий відеорепортаж від Мирослава Тимчишина

Редколегія блогу шукала телевізійні чи  відеозаписи про Надбужанського соловейка, зверталась до Метрополітен Опера та Канадіан Опера. Отримана відповідь свідчить про відсутність таких даних у архівах.
Єдина звукова доріжка уривку телевізійного запису з опери "Ріголетто" покищо ще є на YOUTUBE (автор доводить законність запису). Тут наша землячка співає у ролі пажа


 

  Серед експонатів виставки вперше продемонстрований знімок випускників Буської школи 1937 року та їх наставників. Як свідчить перелік на звороті, у ряду педагогів 3-й зліва направо - молодий майбутній батько Іванки  Григорій Мигаль. Знімок зроблено 22 червня 1937 року за 2 тижні до народження дочки.

Після бібліотечних урочистостей координатор пункту європейської інформації, Марія Литвин, завітала до колишнього мешканця Довгої сторони, очевидця тих подій. Він додав кілька штрихів до родинного портрету Мигалів.



Поза камерою 91- річний Степан Давидовський розповів про геройську смерть у бункері на Клинцях (19-річного Михайла Бойка) брата матері Іванки Мигаль.

На східній околиці Буська (в урочищі Клинці) є два монументи борцям полеглим за волю України у сорокових роках двадцятого століття. Перший на початку Клинців.

На горизонті зправа колись стояла домівка Бойків

У списку полеглих Бойко Михайло 

Другий монумент за Клинцями - на місці загибелі (знищеної енкаведистами криївки)

Напис свідчить, що саме тут геройськи загинув Бойко Михайло

 РЕДКОЛЕГІЯ



Немає коментарів: