вівторок, 1 червня 2021 р.

Освітній проєкт «Цілі сталого розвитку – ключові напрямки розвитку нашої планети».


Організаторами проєкту є польський Фонд CultureLab та українська громадська організація «Дитячий телевізійний театр «Юрашки» у партнерстві з:

  • Управлінням освіти Львівської міської ради,
  • ВГО Українська бібліотечна асоціація,
  • Львівською обласною бібліотекою для дітей,
  • Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Проєкт співфінансується Польсько-Американським Фондом «Свободи» в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні», що реалізується Фондом «Освіта для демократії». Він присвячений Цілям сталого розвитку – ключовим напрямкам розвитку нашої планети, що у 2015 році були ухвалені на Саміті ООН. 

Україна також підписала Порядок денний ООН і заявила про готовність до 2030 року реалізувати 17 Цілей сталого розвитку, які покликані усім світом здійснити глобальні і якісні зміни у соціальних, економічних та екологічних сферах.

Нашу громаду в цьому проєкті представляє  бібліотекар-інженер Інтернет-центру Буської бібліотеки Марія Литвин.  

Сьогодні, 1 червня 2021 року, у День захисту дітей на базі Львівської обласної бібліотеки для дітей  відбувсяонлайн Міжнародний телеміст між Україною і Польщею.


 Під час міжнародної освітньої онлайн конференції учасники отримали  відповіді на такі питання:  

Як говорити з дітьми різного віку про Цілі сталого розвитку. Чи можемо ми разом з дітьми стати рятівниками планети? 


Які сучасні інструменти можемо використовувати, щоб діти виросли свідомими громадянами?


 

 Міжнародний телеміст, тривав з 12.00 до 14.00 у рамках освітнього проєкту «Цілі сталого розвитку – ключові напрямки розвитку нашої планети».

А тепер конкретніше про нашу участь в заходах. Інтернет-центр Буської бібліотеки запрошує усіх небайдужих, які турбуються про майбутнє наших дітей у бібліотечний коридор в якому уже  4 роки поспіль діє креативний проект "Коридор у майбутнє".  Тут відбудуться основні події (проєкт триватиме впродовж червня 2021).

Тут, навпроти стягів ЄС та Польщі розміщено стенд "17 цілей сталого розвитку"

 
Проходячи довгим коридором бібліотеки, діти й дорослі неодмінно звертають увагу на цей стенд.У далекому 2018 році таке поєднання двох проєктів - європейського "Коридор у майбутнє "  і оонівського "17 цілей сталого розвитку" - отримало схвалення від представництв ООН і ЄС в  Україні.А ще - за  збігом обставин стенд 17 цілей розміщено якраз поруч з українською бойової хоругвою  -   символом боротьби за щасливе майбутнє наших дітей.  

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") при Інтернет-центрі Буської бібліотеки


Читайте також Бібліотечний креативний простір  Онлайн-зустрічі для дітей  


 

Немає коментарів: