понеділок, 11 жовтня 2021 р.

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності в бібліотеці


Перший на Львівщині Інтернет-центр Буської  РЦБС  (сучасна назва КЗ Буська публічна бібліотека) 
8 жовтня 2021 року з 12.00 до 13.00 став учасникомспеціального онлайнового тренінгу «Global MIL Week 2021: гід по офіційному сайту від  Української бібліотечної асоціації.  Під час тренінгу особливо наголошувалось, що бібліотеки є центрами громад створеними на кошти всіх членів громади і повинні забезпечувати послугами всіх.  Якщо в бібліотеці є хоч один комп'ютер, то він повинен служити громаді. У кожній міській, сільській бібліотеці повинен бути створений ХАБ і зареєстрований на європейській мапі.  

Тренером була директорка Хмельницької міської ЦБС Тамара Козицька 

  Тренінг відбувся на платформі ZOOM з трансляцією на сторінці Української бібліотечної асоціації у Фейсбук. Участь була безоплатною. 
Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності
відбуватиметься з 24 по 31 жовтня 2021 р. за темою: «Media and Information Literacy for the public good ‒ Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага». Його співорганізаторами цього року виступають ЮНЕСКО та Південна Африка. 

ВГО Українська бібліотечна асоціація закликає всі бібліотеки України долучитися до відзначання Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності з 24 по 31 жовтня 2021 року, організувати й провести промоційні кампанії та власні заходи з цієї тематики для користувачів бібліотек і мешканців місцевих громад. Детальніше про подію читайте тут.

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки"

 

Читайте також

Увага ! У сільські бібліотеки безкоштовний інтернет  

Cубвенції на інтернет для ОТГ (бібліотек, шкіл, фапів, клубів...)  

Про режим “без паперів”  

 

 

Немає коментарів: