неділю, 19 червня 2022 р.

Вебінар «Швеція ‒ Україна: співпраця у воєнний час»


 

 
Учасники вебінару дізналися як бібліотеки допомагають адаптуватися українцям у воєнний час. Як можна провести цікаво дозвілля у бібліотеці громади, коли в твоїй країні йде війна?
 Звідки книги українською мовою у бібліотеках Швеції? А також звідки книги зі Швеції в маленькому українському  місті Буську ...
 

 
Говорили на зустрічі із директором Публічної бібліотеки Мьйольбі (Швеція). Аня Фелтрейтер. Вона розповіла про практики своєї бібліотеки та відповіла на питання які нас цікавили.

Мьйольбі (швед. Mjölby) — містечко на півдні Швеції в комуні Естерйотланд. Адміністративний центр комуни ‒ Мьйольбі. Населення становить 13 507 мешканців (2018). У самому муніципалітеті проживає трохи більше 28 000 осіб і населення збільшується. Муніципалітет має три великих міста: Мьйольбі, Скеннінге та Манторп. Мьйольбі є найбільшим і центральним містом.


Модераторами були:
Тетяна Богуш, членкиня Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація у 2018-2021 рр.,
Світлана Кравченко, членкиня Президії ВГО Українська бібліотечна асоціація, зав. науково-методичного відділу НБУ імені Ярослава Мудрого,
Ярослава Сошинська, виконавча директорка ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Переклад з англійської: Крістіна Галустова, бібліотекарка Запорізької ОУНБ.
_________________________________________________________
Організаторами були: Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, ВГО Українська бібліотечна асоціація 
 
Від Буської бібліотеки участь у вебінарі взяла бібліотекар Інтернет-центру Марія Литвин у домашній обстановці (перебуваючи у щорічній черговій відпустці).
 

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ "Буська публічна бібліотека"

 

Читайте також:

Участь у семінарі й сімпозіумі 15.06.2022.

Немає коментарів: