середу, 14 грудня 2022 р.

Участь у семінарі онлайн «Світовий та український досвід в організації укриттів»,

 

Сьогодні, в межах проєкту "Бібліотека як безпечне місце", ВГО Українська бібліотечна асоціація та Goethe-Institut в Україні провели семінар «Світовий та український досвід в організації укриттів», який відбувся онлайн на платформі Zoom. 

Які вони укриття в бібліотеці? Разом з архітекторкою  було розглянуто кращі світові практики створення безпечного укриття в бібліотеці  й оцінено варіанти організації приміщення подвійного призначення та сервіси, які супроводжують такі простори, а також говорилося про бібліотечні укриття в Україні, які активно почали з'являтися після повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 р.

На семінарі розглядалося:

  • світовий досвід в організації укриттів Швейцарії, Фінляндії;
  • український досвід в організації укриттів до 1991 р.;
  • нововведення в організації укриттів під час повномасштабної війни від 24 лютого 2022 р.;
  • класифікація сховищ згідно з українських нормативів;
  • на що треба звернути увагу при виборі приміщення для укриття, основні вимоги до обладнання та як порахувати людиномісткість приміщення;
  • загальні рекомендації щодо організації укриття в бібліотеці.

Доповідачі:

  • Юлія Середенко, архітекторка, проєктна менеджерка архітектурного бюро «Архіматика» (https://archimatika.com/)
  • Світлана Ващенко, Ірина Варламова, бібліотекарки Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Захід проводився в межах проєкту «Бібліотека як безпечне місце». Активну участь у семінарі онлайн «Світовий та український досвід в організації укриттів» взяла бібліотекар-інженер Буської бібліотеки Марія Литвин. Здобутими знаннями вона радо поділилася з директоркою та колегами по роботі.

 

Мирного неба нам усім!
Все буде Україна! 🇺🇦


Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки" 

 



Немає коментарів: