понеділок, 26 грудня 2022 р.

Бібліотечний ГІЦ повідомляє про заміну лампочок

Хто винайшов лампочку? Історія лампочки розжарювання ⋆ FutureNow

Українці зможуть безкоштовно замінити старі лампочки на нові: як оформити заявку

З 2023 року повнолітні українці зможуть безкоштовно отримати п'ять світлодіодних лампочок замість старих. Таким чином люди зроблять свій внесок у балансування електросистеми України.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Заміна старих лампочок

"Це суттєва економія. Наприклад, 50 млн LED-лампочок можуть розвантажити роботу цілого реактора атомної електростанції", — йдеться у повідомленні.

Мінреінтеграції уточнює, що українцю, який хоче скористатися програмою, потрібно залишити заявку у додатку "Дія", потім прийти у відділення Укрпошти та обміняти п'ять ламп старого зразка на таку саму кількість світлодіодних.

Нагадаємо, що українців закликають економити електроенергію через навантажені енергетичні об'єкти внаслідок обстрілів росії. Краще частіше користуватися ліхтариками та включати електроприлади по черзі.

Водночас Україна живе в умовах постійних відключень світла, але навіть із такими труднощами люди навчилися справлятися. Новини.LIVE зібрали основні лайфхаки, які допоможуть вижити навіть у складних життєвих умовах.

 

Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки" посилаючись на покликання https://society.novyny.live/ukraintsy-smogut-besplatno-zamenit-starye-lampochki-novymi-kak-oformit-zaiavku-69785.html

 

 

Немає коментарів: