вівторок, 7 лютого 2023 р.

ПРОЄКТИ "Лінгвоцид" та створення сучасних бібліотечних просторів по Львівській області

УВАГА!  БЕРІМО  УЧАСТЬ  У  ПРОЄКТІ

Презентація проєкту "Лінгвоцид", 8.02.2023, 11.00-12.00, онлайн

ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошує на презентацію проєкту Лінгвоцид. 

Це  інтерактивний меморіал русифікації в Україні, створений у 2022 році, під час російсько-української війни. 

Меморіал покликаний показати людям розмах культурної колонізаційної політики, ненав’язливо вплітаючи історичний наратив у буденне життя. Він складається з серії графічних табличок і додатку для смартфона, який зв'язує їх між собою. Наразі таблички розміщені в центрі Києва, але згодом проєкт може бути масштабований в інші міста. Для роботи з матеріалами меморіалу достатньо застосунку.

На презентації Валентина Мержиєвська  —  освітянка і авторка проекту розкаже про ідею меморіалу, і про те, як можна на його основі організувати заняття. А також про те, як можна підтримати людей, які вирішили змінити мову спілкування з російської на українську.

Меморіал Лінгвоцид дозволяє створити усвідомлення русифікації, як послідовної політики впродовж століть. А якщо щось було створене штучно, отже це можна змінювати, так само свідомо і послідовно.

Презентація відбудеться 8 лютого 2023 року онлайн на платформі Zoom із трансляцію у мережу Facebook. Тривалість заходу - 60 хвилин.

Для участі у заході на платформі Zoom із можливістю поставити питання авторці проєкту, просимо зареєструватись за формою. Всі зареєстровані учасники отримають покликання доступу напередодні 7 лютого 2023 р.

Дякуємо, що заповнили форму Презентація проєкту "Лінгвоцид", 8.02.2023, 11.00-12.00, онлайн

Отримані відповіді.

 

Електронна адреса *

ПІБ *

ЛИТВИН МАРІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Місце роботи *

КЗ "БУСЬКА ПУБЛІЧНА БІБЛІОТЕКА"

Посада *

БІБЛІОТЕКАР-ІНЖЕНЕР

Контактний номер телефону *

Номер членського квитка ВГО Українська бібліотечна асоціація/ номер посвідчення офіційного партнера Асоціації, дійсний у 2022 році *

7448

Населений пункт *

БУСЬК

Область *

Львівська область

Я даю згоду на обробку (збирання, реєстрацію, накопичення, зберігання, використання) моїх персональних даних на законних підставах. *



Так

Створіть власну форму Google
Повідомити про порушення   
Львівська ОВА започатковує проєкт зі створення сучасних бібліотечних просторів у громадах області. Мова йде про 20 бібліотек у 20 громадах. Проєкт передбачає забезпечення всіх необхідних умов для того, щоб бібліотеки стали цікавими для відвідувачів і поєднували різні способи проведення дозвілля, зокрема, капітальні та поточні ремонти, зонування приміщення, закупівлю необхідної техніки (проєктори, комп’ютери, планшети і т.д.), проведення майстер-класів та навчально-розважальних заходів, облаштування ігрових площ тощо. Облаштування бібліотек відбуватиметься на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. Завершити модернізацію перших 20 бібліотек планують восени цього року.

 

Немає коментарів: