понеділок, 19 листопада 2012 р.

Які українські книги для бібліотек закуповує влада Львівщини за бюджетні кошти

До уваги читачів нашої бібліотеки пропонуємо актуальні відеоматеріали брифінгу з питань забезпечення книгами бібліотек Львівщини, який відбувся щойно (у понеділок, 19 листопада, об 11.00 у Прес-клубі).
Учасники: Дмитро Посипанко, начальник аналітично-інформаційного управління головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації ЛОДА; Іван Сварник, директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки; Ярослав Гарасим, доктор філологічних наук, декан філологічного факультету ЛНУ ім. І.Франка.


ЗІК повідомив про це на своєму сайті:

Для бібліотек Львівщини до кінця року закуплять 5 тисяч книг

У межах Регіональної програми розвитку інформаційного простору для бібліотек Львівщини до кінця року загалом придбають 5 тис. примірників книг. У переліку книжок є 30 найменувань.
Про це 19 листопада на прес-конференції повідомив начальник аналітично-інформаційного управління головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації ЛОДА Дмитро Посипанко.
З його слів, у межах згаданої програми передбачено фінансування для підтримки вітчизняного книговидання. Зокрема, 2012 року було передбачено 900 тис. грн, але програма профінансована лише на третину – на 300 тис. грн.
«Станом на сьогодні ці 300 тис. грн ще не використані, але при головному управлінні з питань внутрішньої політики, преси та інформації ЛОДА, яке є головним розпорядним коштів цієї програми, створена громадська експертна рада. Вона визначила шляхом рейтингового голосування 30 видань, які  цьогоріч будуть закуплені для бібліотек Львівщини за рахунок коштів обласного бюджету», – розповів Дмитро Посипанко.
З його слів, до складу експертної ради входять 19 осіб. Серед них – по чотири представники від обласної ради та облдержадміністрації та 11 – від громадськості.
«Загалом цього року буде закуплено близько 5 тис. примірників книг. Ми прекрасно розуміємо, що це зовсім невелика кількість, але мусимо усвідомлювати, що програма недофінансована. Сподіваємося, що наступного року, так як обіцяє голова профільної комісії – комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради Орест Шейка, ті 600 тис. грн, які недофінансовані – дофінансують», – зауважив Посипанко.
Додамо, що найдорожчою книгою, яка увійшла до переліку, за словами Посипанка, є «Майстер мініатюр Пересопницького Євангелія – Федуско маляр зі Самбора» Л. Скопа. Один примірник коштує 200 грн.
Директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник додав, що жодна книжка із вказаного переліку не потрапить у всі бібліотеки Львівської області, яких є 1335.

IA ZIK 19.11.2012

Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру Буської ЦБС

Немає коментарів: