четвер, 29 травня 2014 р.

ВІЙСЬКОВИМ БІБЛІОТЕКАМ - УКРАЇНСЬКІ КНИЖКИ

Сьогодні, 28 травня 2014 року стартує новий літературний проект "ВІЙСЬКОВИМ БІБЛІОТЕКАМ - УКРАЇНСЬКІ КНИЖКИ" в межах заходу "Єдина країна - Единая армия: Підтримай захисника".Завдяки йому, до благодійності на Львівщині  активно долучилися користувачі соціальних мереж з ініціативи львівської журналістки Лани Борисової. Її заклик не залишилася поза увагою літературного цеху і вже незабаром похідні бібліотеки військових отримають поповнення.

Суттєву підтримку акції надав виходець з Тернопільщини, письменник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України Сергій Синюк. За його словами його знайомство із проблемами військових розпочалося в Інтернеті.

Довідка

Початково ідею запропонував відомий письменник та журналіст Тимур Литовченко (http://avtura.com.ua/writer/119/). В межах проекту передбачається поповнення бібліотек військових частин Збройних Сил України українськими книжками, будуть проводитися творчі зустрічі із авторами тощо.
 Відтепер Тимур Литовченко творчо керуватиме цим напрямком. Оскільки Тимур переніс кілька операцій на ногах, інвалід 1 групи, то доставкою опікуватиметься Лана Борисова спільно із військовими журналістами медіа-центру міністерства оборони України.

Перші 40 книжок Тимур Литовченко передає Львівщині від себе особисто: "Останній із струльдбругів" та авторську збірку "Апокаліпсис по-київськи". Книжки попрямують до однієї із військових частин на Львівщині. Як тільки книжки з Києва доїдуть до Львова, одразу потраплять до в/ч і їх поставлять під звіт.

Богдан Литвин

Немає коментарів: