понеділок, 4 грудня 2023 р.

Нашим школярам від Дія. Освіта

 Школяр завжди потребує до себе особливої уваги, тому, що він чи вона особистість, індивідуальність. Вони завжди чекають від бібліотекаря допомоги , підтримки, бачать у нас людину розумну, яка має знати дуже і дуже багато - знати все.

 Терпляче вислуховуємо кожного, допомагаємо, даємо пораду. Вибір професії це надзвичайно відповідальний етап у житті школяра та кожної людини. Важливо правильно обрати собі майбутній фах, тобто свій життєвий шлях. І тут на допомогу нам усім, як завжди приходить Дія. Освіта.


Професії



Стрімкий розвиток технологій впливає не тільки на повсякденне життя, а й на вибір майбутньої професії. Кожен школяр мріє про успішну кар'єру, а тому варто розібратися в трендових цифрових професіях.

Кожну серію присвячено окремій діджитал-професії, про яку розповідають практики. Дізнайтеся, як працюють діджитал-маркетолог, SMM-спеціаліст, Front-end- та Back-end-розробник, QA (тестувальник програмного забезпечення), UI/UX-дизайнер, бізнес-аналітик, cybersecurity engineer, devOps engineer та product manager.

Після перегляду стане зрозуміло, на які предмети звертати посилену увагу, які навички розвивати, як «зайти» в професію та яким є типовий день у кожній професії.

Вагаєтеся, яку з них вибрати, — ознайомтеся з декількома завдяки спікерам-практикам.


Дивитися серіал



Інколи потрібно доставити мамин подарунок на день народження якнайшвидше і при цьому не спізнитися. Якщо ви вмієте робити це професійно, подумайте, чи не стати вам менеджером з логістики. Хто такий логіст, як створити логістичний маршрут з командою і спланувати перевезення на роки. Також дізнайтеся, які бувають типи перевезень і що таке фрахт. Такими темпами всі подарунки приїдуть вчасно!


Дивитися серіал



У його епізодах експерти та експертки розказують про те, як з’являлися та розвивалися міста, що потрібно, щоб зробити їх безпечними та комфортними, і якою може бути повоєнна відбудова України.

Серед тем, що висвітлює серіал, — дослідження міст та відповідальне громадянство, повоєнна відбудова та формування публічних просторів, інклюзивність та інноваційні проєкти будівництва. У випусках «Урбаністики» своїми знаннями діляться українські фахівці та фахівчині з міського планування й технологій, транспорту та ландшафтної архітектури, екології й картографії. Також ви можете послухати лекції світових урбаністів та архітекторів.

Серіал доступний для всіх охочих: і для тих, хто розглядає урбаністику як майбутню професію чи вивчає суміжні спеціальності, і для тих, хто ще нічого не знає про цю галузь. Адже спікери та спікерки курсу пояснюють, як функціонують міста і чим їх можна вдосконалити — а це знання, необхідні для всіх відповідальних громадян.


Дивитися серіал

Навички



Ви дізнаєтеся про основи штучного інтелекту та нейромереж, про сфери застосування ChatGPT, включно з перекладом та аналізом тексту. Особлива увага приділяється етичним питанням та конфіденційності при роботі з ChatGPT. Разом з теоретичними знаннями зможете розвинути практичні навички взаємодії з ChatGPT, що дасть змогу максимально використати можливості цього інструмента для підвищення власної продуктивності.


Дивитися серіал



Ніхто не хоче бути в епіцентрі конфлікту в соцмережах чи стати об’єктом емоційного зриву.

У серіалі ви зрозумієте, як війна вплинула на психіку українців та як розпізнати стрес навколо себе. Тривожне спілкування може статися телефоном, наживо або онлайн — проте з людиною реально поговорити в будь-якій ситуації. Вам допоможуть не лише слова — ви навчитеся впливати на розмову жестами, тоном голосу й поставою.

Дізнайтеся фішки та поради, які допоможуть вам приборкати свій стрес та злість співрозмовників.

Із цими секретами працювати на благо країни буде легше!


Дивитися серіал



Не потрібно бути Ґретою Тунберг, щоб урятувати Землю. Отримайте готову інструкцію з освітнього серіалу — зробіть для цього лише 11 кроків.

Знайте, як змінюється клімат. Розвивайтеся й не виснажуйте ресурси. Формуйте збалансовану тарілку. Не купуйте забагато їжі. Носіть торбинки замість пластику. Вживайте локальні продукти. Купуйте одяг свідомо. Будуйте нову енергетичну систему разом зі своєю спільнотою. Менше подорожуйте авто на двигуні внутрішнього згорання.

Не хвилюйтеся — у серіалі ви навчитеся втілювати це в життя. Врятуймо планету, поки це ще можливо!


Дивитися серіал



Цифрові можливості можуть значно полегшити наше життя. Головне — уміти ними користуватися правильно й безпечно.

У першому сезоні серіалу ви дізнаєтеся про налаштування комп’ютера під себе, пошук інформації в інтернеті, роботу браузера, електронну пошту, Viber, створення фото і відео. А також навчитеся, як захищати свої дані в інтернеті. Якщо вам сподобається, переходьте до наступних сезонів. Там ще більше цікавої інформації і можливостей.


Дивитися серіал



 Добірка книг 📝




 

Цей матеріал підготував БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки" посилаючись на https://mail.ukr.net/desktop#readmsg/17014349633270914688/f0


Немає коментарів: