неділю, 25 лютого 2024 р.

УВАГА! Акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»


 

Шановні колеги!

Державна установа «Український інститут книги» (далі – Інститут) проводить з 16 до 24 березня 2024 року Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (далі – Акція), мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії. 

Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки темі «дім», яка лунатиме протягом тижня поезії, Акція підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

Запрошуємо вас долучитися до Акції, запланувати проведення різних заходів (наприклад, обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з місцевими поетами тощо) та поінформувати Інститут, заповнивши коротку форму: https://forms.gle/dR9wjU5JKKWpcxRy6. У разі коректного заповнення форми, Інститут здійснить інформаційну підтримку окремих заходів. 

Також просимо:

- поширити інформацію про Акцію серед своїх читачів і партнерів;

- розмістити на своїх офіційних каналах комунікації інформацію про Акцію – її гасло, мету, терміни проведення (рекомендуємо використовувати візуальні матеріали, спеціально стилізовані до події)

- взяти участь в Акції (16.03.24-24.03.24 р.) у соціальних мережах: розмістити допис / низку дописів (текстові повідомлення, фото і відео) відповідної тематики, наприклад, опублікувати улюблені вірші (добірки віршів) про дім, інформацію про проведені заходи тощо, і закликати Вашу аудиторію долучитися до Акції, поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями, які повʼязані з тематикою тижня поезії. Просимо використовувати тематичні хештеги #тижденьпоезії2024 та візуальні матеріали, спеціально створені до події (інформаційні матеріали про Акцію). 

З питань щодо Акції просимо звертатися до відділу зв’язків із громадськістю Інституту: контактна особа – начальниця відділу Ольга Шевчук-Клюжева, olha.shevchuk-kliuzheva@ubi.org.ua.

Щиро сподіваємося на підтримку та співпрацю.

Цей матеріал підготував  БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки посилаючись на https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGxRnfqWKPQkbjTxVJMNnPNbcpn

 

 

Немає коментарів: