неділю, 24 листопада 2013 р.

Англомовна книга про Голодомор


З далекої канадської провінції Альберта , з містечка Едмонтон на адресу Буської центральної районної бібліотеки імені  Івана Котляревського надійшла книга про Голодомор в Україні.



На моє прохання іїї надіслав історик, заступник директора Канадського інституту українських студій (КІУС) Богдан Клід. Називається збірник, укладений Богданом Клідом та Олександром Мотилем «The Holodor Reader: a sourcebook on the Famine of 1932-1933 in Ukraine». 2012 року його випустило в світ видавництво КІУС. На 386-х сторінках у 8-ми розділах цього англомовного видання зібрані численні переконливі матеріали про страшну трагедію.
Починається книга з своєрідного підручника, в якому автори-укладачі систематично викладають історичні факти,причини і наслідки. Листи,звернення, рішення органів влади, спогади, документи європейських архівів – ось далеко неповний перелік аргументів, якими оперують історики з канадської діаспори. У 6-му розділі містяться художні твори українських та зарубіжних класиків про цей жахливий Геноцид.
Звичайно, автори ставили за мету перш за все донести історичну правду до англомовного читача і членів діаспори. Однак, книга може бути корисною для тих українців, які вивчають англійську мову і хочуть бути озброєними достовірними матеріалами про Голодомор. Бажаючі можуть також легко знайти в Інтернеті детальну відеопрезентацію цього збірника.

Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру Буської ЦБС

Немає коментарів: