пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Всесвітній день біженців у Буській бібліотеці






20 червня відзначають Всесвітній день біженців.
Спеціальна резолюція Генеральної Асамблеї ООН, яка прийнята в 2001 році, стала свідченням солідарності з жителями Африки, серед яких є величезна кількість біженців.
Цю резолюцію приурочили до 50-ої річниці Конвенції про статус біженців, яку ООН ратифікувала в 1951 році. Водночас Організація африканського єдності погодилася на те, щоб Всесвітній день біженців відзначався разом з Днем африканських біженців, тобто 20 червня.
На планеті проживає близько 20 мільйонів біженців. Основна маса біженців знаходиться в африканських країнах, а також у зоні афганського конфлікту і на Балканах.

У цьому році ця болюча проблема стала актуальною для України в зв'язку з анексію Росією АР Крим і подіями на близькому нам всім Сході держави. Не інакше, як за іронією історії, вранці в Буську центральну районну бібліотеку завітав подорожній, схожий на типового біженця з фотографій ООН, який хотів скористатись послугами Інтернету. За дивним збігом обставин саме у цей час ПАТ "Укртелеком" взяв на профілактику виділену лінію зв'язку.

Однак, персонал Інтернет-центру не розгубився і організував йому робоче місце на резервному каналі. Тут у нагоді став ПК, подарований обласним депутатом Сергієм Сенчуком ще у 2012 році.

Єдине, про що шкодуємо: турбуючись про техніку, не сфотографували цього оригінала і не здогадались запитати у туриста, хто він і звідки?  

Щоб не повторювати подібних помилок у майбутньому, вирішили дізнатись детальніше про осіб переміщених у наш район, а також про учасників АТО з нашого району, які у бібліотеках Сходу України можуть також шукати Інтернет-центр, створений за проектом LEAP, для багатьох потреб і, зокрема, для контактів з рідними. Адже в наш час звичайною поштою листів у паперових конвертах з фотознімками, ніхто не відправляє : для цього існують соціальні мережі та електронна пошта в Інтернеті.


Богдан Литвин

Немає коментарів: