вівторок, 24 березня 2015 р.

В ЙОГО ПІСНЯХ - ДУША НАРОДУ



Ігоря Білозіра вбили за українську пісню в центрі рідного Львова рівно п'ятнадцять років тому. Сьогодні  йому би виповнилося 60. Та його мелодійні пісні, які давно стали шлягерами, житимуть в серцях українців і передаватимуться від батька – до сина, від матері – до доньки. Працівники відділу культури та районної бібліотеки в тісному колі відзначили 60 – річний ювілей відомого українського композитора, керівника гурту «Ватра» Ігоря Білозіра годиною – спомином. 

Людмила Михалюк, завідувачка відділу обслуговування Буської районної бібліотеки, зробила  цікавий екскурс життєвим та творчим шляхом митця.

 Своїми згадками про зустрічі з Ігорем Білозіром впродовж життя, а також з  враженнями від ювілейного  концерту  до його 60 – річчя, який відбувся у Львові, ділилася директор Народного дому Ганна Грушицька. 

Керівник відділу культури та туризму Людмила Ціхоцька, провідний методист культурно – освітньої роботи Володимир Шеремета та директор Буської ЦРБ Оксана Стецик пригадали  гастролювання знаменитого гурту на Бущині. На завершення заходу учасники слухали улюблені пісні «Ватри»  «Від Бога  наша пісня, наша мова» та «Мамина світлиця».

Леся Вовк, зав.методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів: