середу, 11 березня 2015 р.

СЛОВО ЯК ЗАСІБ САМОВИРАЖЕННЯ



11 березня минає 60 років від дня народження письменника, та  журналіста Ярослава Павлюка. З нагоди ювілею видатного земляка Буська районна бібліотека організувала літературний вечір з участю представників влади та громадськості, бібліотекарів та читачів, родини митця, освітян, школярів та усіх шанувальників творчості письменника.


 
У творчому доробку Ярослава Павлюка книги  „Фільмар”(1989) та „Ракурс”(1990).  Романи „Сад п’яних вишень”, „Нічний імператор” та „Шевченкоманія” увійшли у книгу „Романи подружньої пари” ( 2000). Також він написав казку для дітей „Будиночок, в якому ніхто не спить” (1994) та три казки в антології „Казки старого лева” (2003). Письменник є автором сценаріїв документальних фільмів  „Бойківська церква”(1990), „Батурин” (1991), „Глухів” (1991), а також  численних критичних та есеїстичних текстів.  Літературний есей Павлюка „Подвійне задзеркалля” присвячений Тарасові Шевченку та Миколі Гоголю. Ярослав Павлюк професійно займався легкою атлетикою, був членом збірної команди України з бігу на сто метрів (1975-1979рр.). Він написав низку новел, оповідань та повістей про сучасний спорт.
Гостем  ювілейного вечора був львівський письменник та літературознавець, соратник Ярослава Павлюка Василь Габор, який зворушливо розповів про свого друга – людину великої душі та висококласного прозаїка – урбаніста.


 Щирими спогадами про Ярослава з аудиторією ділилися рідний брат Михайло Павлюк, однокласник та друг Ярослав Кордупель,  колишній класний керівник Євдокія Ковальчук, член товариства «Бужани» Михайло Зозуля та керівник відділу культури та туризму Людмила Ціхоцька. Підсумувала захід заступник голови Буської РДА Наталія Сервило. Даниною шани видатному земляку стало покладання квітів до могили Ярослава Павлюка на буському цвинтарі, яке здійснили члени його родини, друзі  та бібліотекарі.


О.Стецик, директор Буської ЦБС

Немає коментарів: