пʼятницю, 9 вересня 2022 р.

Краєзнавчі бібліотеки і музеї у співпраці з ВПО.

 Сьогодні,  коли Україна виборює свою незалежність  екскурсоводи, бібліотекарі та вчителі, кожен на своєму місці, наближають нашу Перемогу.


 

У Буській громаді спільними зусиллями краєзнавчі бібліотека і музеї допомагають в адаптації та інтеграції внутрішньо переміщеним людям (ВПО). Місцеві мешканці та ВПО спільно проводять час - екскурсії, квести, відвідують театральні вистави, беруть участь у толоках (висаджують дерева на території шкіл). 

Одну з екскурсій з внутрішньо переміщеними особами  прогляньте нижче

 

Представники ВПО знайомлячись з місцевою культурою, історією та традиціями, задають питання і відчувають себе потрібними, а не чужими.

На жаль історія любить повторюватися. Рівно 77 років тому почалася акція "Вісла", в ході якої було депортовано з Польщі на територію України (впродовж 2 років) 483 тис осіб. До Польщі з заходу України було переселено майже 790 тисяч поляків та євреїв. 

Нині бібліотека бере активну участь у популяризації краєзнавства. Наш віртуальний користувач Тарас Мокрицький, син відомого волонтера, на наше електронне звернення зняв і надіслав короткий відеосюжет спогадів своєї бабусі про нелегку долю колишніх переселенців:

 


 

Спогади бувають різні - а історія одна. Минуле і сучасне переплітаються.

У бібліотеці і музеях які просто просяться до використання в процесі виховання  особистості в невимушеній обстановці проходять різноманітні заходи.

 


"Без минулого немає майбутнього", говорять в народі. За все, що маємо - завдячуємо предкам, а наші надбання ляжуть в основу здобутків нащадків.

Отож, разом до Перемоги!

 

ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ "Буська публічна бібліотека"


Читайте також Бібліотека в умовах воєнного часу  Отримати статус переселенця в "Дії" Участь у форумі ООН 17 цілей ООН у бібліотечному коридорі Як ідею підтримало Представництво ООН в Україні  

 

Немає коментарів: