суботу, 6 січня 2024 р.

Актуальність постаті Василя Стуса

Сьогодні, в день народження поета і дисидента Василя Стуса, в Україні та за кордоном розпочинається фестиваль «Стус–Фест», який ініціювала спільнота DSP (dsptheatre.com.ua). Його тепер будуть проводити як щорічний січневий фестиваль. Ініціатори заходу сподіваються, що у майбутньому зможуть провести цей фестиваль «в українських Донецьку та Горлівці, де жив та працював Василь Стус».

 


Студент педінституту Василь Стус у місті Сталіно (верхній ряд, четвертий зліва)
ФОТО: СТУС ЦЕНТР

 Фестивальні події відбудуться по всій Україні та за її межами. У Львові Театр Леся Курбаса долучиться до «Стус–Фесту» з виставою «Марко Проклятий, або Східна легенда». 

БібліоХаб Буської бібліотеки презентує віднайдене у численних архівах Інтернету 4-хвилинне відео.

 Чим жив і за що помер Василь Стус – дивіться в сюжеті


 Про актуальність постаті Василя Стуса для сучасників читайте онлайн в публікації «Фатальний герой. Життя та загибель Василя Стуса як передбачення російсько-української війни».

 

Цей матеріал підготував  БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки посилаючись на https://detector.media/infospace/article/221284/2024-01-02-6-sichnya-v-ukraini-ta-za-kordonom-startuie-stusfest/


 

Немає коментарів: