вівторок, 9 січня 2024 р.

Вітаємо, вітаємо, вітаємо...!


9 січня 2024р.Б., виповнюється 90 років від дня народження Адама Тарновського активного блогера, який регулярно інформує читацький загал про новини книжкового світу, багаторічного читача нашої бібліотеки.
БібліоХаб Буської громади в цей радісний і святковий день щиросердечно вітає його з поважним віком, шле палкі поздоровлення з уродинами, з глибини душі людської бажає великого людського щастя, сімейного благополуччя, Божої ласки, опіки Матері Божої на многії, многії, многії літа.
Як журналіст Адам Іванович, особливо проявив себе у блозі Буської бібліотеки "Книжкові презентації"
 
 
 Про кожну книжку розповідає захоплено, глибоко аналізуючи ту чи іншу історичну подію яка піднята в ній.
Така форма спілкування з читацькою аудиторією сьогодні дуже популярна, бо вона не знає кордонів. Про це свідчить презентація книги відомого англомовного американського історика Сергія Плохія "Брама Європи ", яка мала значний резонанс у середовищі української діаспори в ЄС і США, а сам автор висловив своє захоплення поважним блогером та бібліотечними технологіями. Над книгою, яку презентував А.Тарновський, згодом відчинилася остання брама на здобуття Шевченківської премії.
На особливу увагу заслуговує анонс презентації нової книги «Польща – нарис історії» від Адама Івановича, записаний ним напередодні біля стенду «Пульс Європи» пункту Європейської інформації. Короткий текст цього виступу є взірцем гідної відповіді мудрого українця ворогам нормалізації українсько-польських відносин. Подаємо його нижче.
Видання здійснене у Варшаві 2015 року польським Інститутом національної пам’яті та комісією переслідування злочинів проти польського народу щойно надійшло у бібліотечну мережу. Переклад на українську мову здійснив Іван Сварник. Книга містить чимало рідкісних світлин, ілюстрована картами різних періодів Польщі. Як вказує науковий редактор історії Влодзімєж Менджецький, праця готувалася з думкою «… про реалізацію двох найважливіших цілей. Першою є ознайомлення українського читача з основними знаннями з ділянки історії важливого сусіда незалежної України. Другою є представлення польської перспективи бачення власної історії. Показ у ній місця українців і України». І тут же пан редактор зазначає, що «… не йдеться про спробу накинути польську точку зору читачеві з України». Вона з’явилася, як результат зустрічі представників польського Інституту національної пам’яті та його українського відповідника в Києві в листопаді 2009 року, підтриманий Міжнародною польсько-українською комісією.
У кожного з 10 розділів наукової праці свій автор, який презентує власний, індивідуальний погляд на ту чи іншу історичну подію, що дискутується в польському історичному середовищі.
«Сподіваюся, що видання зацікавить українських читачів і сприятиме кращому розумінню історії Польщі, зв’язкам між нашими народами», - пише у передмові голова польського Інституту національної пам’яті Лукаш Камінський.
Заслуговує уваги презентація англомовного "Мойсея" Івана Франка, який об'єднує у Європейську спільноту талановиту юнь і мудрих мужів Буська. Цікаво те, що цю презентацію 84-річний блогер Адам Тарновський провів з 14-річною гімназисткою Настею Гачкевич.
 
Повчальною була презентація книги "Спомини" Йосипа Сліпого як видатного твору про одного із найвідоміших постатей УГКЦ у ХХ ст., про драматичну долю Людини, яка через пастерське служіння, терпіння у тюрмах і на засланні вписала вагомий внесок в історію української церкви та її народу.
Завдяки цій книжці, зазначає у вступному слові кардинал Любомир Гузар, постать Блаженішого Патріярха Йосифа стане зрозумілішою та краще знаною. Читач усвідомить, чому Блаженішого Патріярха Йосифа вважаємо ісповідником Христової віри та справжнім борцем за існування нашої церкви.
Не можна оминути презентацію книги про листування о.Любомира Гузара з матір'ю. Анонс презентації книги відбувся 20 березня 2023 р.Б. А у Великий понеділок Страсного тижня, бібліотечна спільнота Бущини на чолі з найактивнішим  89- річним читачем Адамом Івановичем, до 90-річчя від дня народження Патріарха Любомира Гузара презентує цю рідкісну книгу:
 -Для мене особисто та всіх парафіян храму Св. Юрія , є великою честю і справжнім подарунком долі участь в Архирейській Божественній Літургії, яку провадив отець Любомир Гузар, у пам'ятному 1999 р.Б.  Хор нашої Церкви під керівництвом регента Івана Кащака, з великим піднесенням супроводжував цю велику Божу Молитву. А його спокійна та виважена пастирська Проповідь глибоко зворушила серця присутніх у Божому Домі. Християнські чесноти, виголошені Ним у проповіді вселяли у парафіян глибоку віру і повагу до нашого спасителя.
Адам Тарновський поважно відгукнувся на конкурс читачів літнього віку "Моя книжкова полиця". Його конкурсна робота "Свідок надії" уважно гортає сторінки життєвого шляху Кароля Войтили, драматизм якого перевищує фантазію найвидатніших драматургів-фантастів.
Блогер Адам Тарновський проявив себе і в царині спорту, зокрема футболу.
Творча праця А. Тарновського у розквіті його сил. Вона презентує людину, яка доносить до свідомості українського народу історичну правду України, яку чимало років фальсифікувала наука росії.


Читайте також

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ СЕРГІЯ ПЛОХІЯ "БРАМА ЄВРОПИ" 

 КНИГА 2017 РОКУ

Зацвіла ... яблунька з садиби Фредро Шептицьких 

Aнонс презентації книги "ПОЛЬЩА НАРИС ІСТОРІЇ"  

Участь бібліотеки у просуванні Шевченківського лауреата 2018 

Книжкові презентації для дітей напередодні новорічно-різдв'яних свят  

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДВОХ НОВИХ КНИЖОК  

 Презентація книги між звуками сирени 2022

 До Міжнародного дня сім'ї  

СЕМИЯРУСНА ГОРА 

12 08 2016 435 Острозькій Біблії і 475 Буській папірні 

ВІТАННЯ АДАМА ТАРНОВСЬКОГО 

БУСЬК 2018 

Книга року Божого 2015 

Бібліотечне опитування до виборів 2015 

 

Немає коментарів: